За прицврстувачите најчесто се користат два вида средства за чистење

Понекогаш откриваме дека прицврстувачите фиксирани на машината се 'рѓосани или валкани. За да не се влијае на употребата на машините, начинот на чистење на прицврстувачите стана многу важно прашање. Заштитата на перформансите на прицврстувачите е неразделна од средствата за чистење. Само со редовно чистење и одржување на прицврстувачите може подобро да се игра улогата на прицврстувачите. Затоа денес ќе воведам неколку најчесто користени средства за чистење.

1. Растворливо емулзирано средство за чистење.

Растворливите емулгатори обично се состојат од емулгатори, нечистотија, растворувачи, средства за чистење, инхибитори на корозија и мала количина на вода. Функцијата на водата е да го раствори емулгаторот, кој ја раствора нечистотијата на површината на прицврстувачот, а во исто време остава филм отпорен на 'рѓа на површината на прицврстувачот. Емулзиран детергент е концентриран чист нафтен производ кој станува бела емулзија кога се разредува во вода. Емулгаторите и детергентите држат честички и ги раствораат во средства за чистење кои содржат растворувачи и масла.

2. Алкално средство за чистење.

Алкалните средства за чистење се состојат од детергенти и соли на алкални земјени метали на сурфактанти. PH вредноста на средството за чистење е потребно да биде околу 7. Состојките за чистење на овој тип на средства за чистење се хидроксиди, карбонати, фосфати итн. Горенаведените различни соли и сурфактанти се главно за ефект на чистење и се економични.


Време на објавување: 23-11-2022 година